Плевня от XVI век крие уютен дом

3 декември, 2015 | Сподели: |

Верни на въображението си и прогреса, хората непрестанно пътуват, мислят, откриват. Дори без да ги удари ябълка по главата, както се случило на Нютон, раждат идеи, които дивят и карат другите да се ударят по челото с „ейй, защо аз не се сетих досега за това?“

Професията на архитекта позволява огромно поле на действие, което се използва без свян и умора в търсене на нови причудливи или пък стари, забравени неща. Защо не и комбинация от двете? Творците, ситуирани в Ливърпул Snook Architects залагат на старомодни ценности и модерен индивидуален подход към всеки свой проект. Адаптация на старо в полезно ново = преустройството на плевня от XVI век в модерен и удобен дом. Това се случило на Плевнята на котешкия хълм Cat Hill Barn, Йоркшър. Трансформацията на сградата не минала без сътресения. Нужно било архитектите от Snook да получат благословията на местните власти, отговарящи за строителството и запазването на старинните сгради.

cat-hill-barn-4

Ключът към одобрението им било решението за запазване оригиналния облик на сградата, избягвайки по този начин твърде жилищно и къщно звучене. Запазени били оригинални елементи от вътрешното пространство от 354 кв.м. – дървени носещи греди, каменна камина. Бихте ли предположили, че тази наглед стара сграда крие свръхмодерна кухня и стая за игри? Не? Е, значи целта на Snook е изпълнена. Със сигурност местните власти са доволни. Както и гордите собственици на старата плевня с ново звучене. Усмихнати, като чеширския котарак, пият следобедния си чай приготвен в модерната кухня, пред камината от старо време.
cat-hill-barn-2
cat-hill-barn-11
Трансформация на старо, съграждане на ново, нискоенергийно строителство, материали, хора, опит, всичко ще намерите при нас МКМ БГ Груп.
cat-hill-barn-1
cat-hill-barn-7
cat-hill-barn-10

Източник: www.snookarchitects.comОбади се и поръчай