Калифорнийска къща – плевня предизвиква големият лош вълк след укрепване на строителството

5 април, 2016 | Сподели: |

Големият лош вълк е приказен персонаж с недобро реноме и пристрастия към крехката мръвка. В една от най-известните приказки с негово участие, той „издухва“ къщичките на прасенцата, хваща ги и ги изяжда. Опряло му се обаче, здравото строителство и материали на последната къща – тази от тухли. Със сигурност не може да издуха и тази плевня в Калифорния, дело на здравото строителство около 1900г. Сградата е служила и за конюшня, гараж и къща за гости, но с времето строителството и конструкцията са започнали да се предават. За разпада на постройката са помогнали и спукани водопроводни тръби. Richardson Architects се заели с укрепването и строителството на ново, под шапката на старото. Резултатът е модерно, удобно жилищно пространство, затворено в изключително здравата вече, стара плевня. Цялата конструкция е укрепена и вече е устойчива на земетресения и наводнения.

Living-2-1000px
Loft-off-Kitchen-1000px

С малко промени, премахване и ново строителство, таванът на някогашната плевня, вече е отворен към покривната конструкция, което е било необходимо, с оглед укрепването и. В получения обем са вмъкнати и достроени съвременна напълно оборудвана кухня и баня с всичко необходимо. Горният етаж на плевнята е оформен в дневна зона с две спални и таванско помещение.

Stairs-2-1000px
Kitchen-1000px

Дърво и топла, мека цветна гама властват в къщата – плевня. Меките мебели в земни тонове преливат в подове и стени. Естествени материали пазят някогашната близост с природата, давайки и модерно, но с дух на история звучене. Модерни удобства са скрити в сградата от старо време. Обемите са разчупени, а светлината струи отвсякъде в къщата. Отразява се в светлите стени и подове и дава ново звучене на новото строителство, вписано в някогашната плевня, конюшня и къща за гости.
Мисията ни са качественото строителството и Вашият дом. Каквото и да търсите в областта, ще го намерите при нас – материали, професионалисти, еднофамилни къщи, алпийски вили шале, къщи олигарх, домове на бъдещето, нискоенергийно строителство. В допълнение – сауни, оранжерии, градински мебели, строителни материали….

Източник и снимки: www.richardsonarchitects.comОбади се и поръчай