Сравнение между PVC мембраната и Битумните рулони материали (мембрана) | MKM БГ ГРУП

Сравнение между PVC мембраната и Битумните рулони материали (мембрана)

16 август, 2015 | Сподели: |

Не забравяйте хидроизолацията!

Имате бизнес, който разработвате. Отглеждате си го, като Рокфелер, който, както носи мълвата, стартирал с продажбата на излъскана ябълка, за да стане най-богатият американец на всички времена. После си купил две ябълки. Излъскал и продал и тях. И така… Имате си бизнес. С времето, труда, усилията, безсънните нощи и купища потрошени нерви, бюрократични спънки и какво ли още не, той малко по малко расте. Идва момент, за собствено производство. Дълго набирате смелост. Трупате опит, от контрагенти, приятели, консултанти. Смятате вложения, печалби. Решено! Скачате в дълбокото.

Ще се строи производствена сграда.

projectИзбрахте място. Удобно е, да. Транспорт, на суровини, работници. От логистична гледна точка, всичко е перфектно. Проектанти, процедури, документи, разправии. Строежът започва. Ако не сте си избрали изпълнител, можем да помогнем и за това. Изкарвате безсънни нощи. Една след друга. В малкото време, когато успявате да дремнете, сънувате машини, суровини, производства. Контрагенти, загуби, печалби.

Изграждане на покрив и неговата хидроизолация.

project2Време е за покриването и. Светва Ви, че покрива май е доста важен. Защото нито капка вода не е полезна за Вашето производство. Тия хора от древността как са се справяли с тия неща? Как са гледали бебета без памперси, мили са глинени съдове и ходят до реката да перат. Ужас. Ами покривите? От какво са ги правили?
Ами – от каквото са имали под ръка. Жителите на Йерихон, 10 хил. преди Христа – от пръчки и кал. Римляните – от глинени покривни плочи. Японците – от оризова слама, камерунците от бананови листа и тъй нататък. Кой обаче е перфектният материал за хидроизолация на покрив днес? А? Как да си предпазите производството, в което вложихте толкова много, от вода? Но ако може покрива, разбира се, и да диша и изобщо да е най-най и да сте сигурни, че проблем оттам няма да има. Никога. Другите неща Ви стигат.

Добре де, но кое да изберете?

Защо PVC е новият избор на професионалистите?

Сравнение на техническите характеристики
Показател ПВЦ мембрана Рувимат Е12 Битумна мембрана Бикрост ЕКП 4,5
Издръжливост на пробиване и скъсване 1100 N 600 N
Натоварване на нов покрив ПВЦ мембрана Рувимат Е12 + Крепежни елементи – 1,5 кг /м2 + 0,2 = 1,7 кг/м2 Битумен покрив – Грунд + Бикрост ЕПП + Бикрост ЕКП 4,5 – 0,5 + 3 кг + 4,5 = 8 кг/м2
Разлепяне на шевът Шевът е най-силното място на ПВЦ мембраната, защото там има дюбели и двойна мрежа. Шевът е най-слабото място, защото газовият пламък не се разпределя равномерно и няма еднакво топене на битума и най често покривът протича точно от шева на битумната мембрана.
УВ Защита ПВЦ мембрана Рувимат Е12 има абсолютна УВ устойчивост – тя отразява слънчевите лъчи и под нея винаги е прохладно. Битумна мембрана Бикрост ЕКП 4,5 – ролята на УВ защита играе посипката, но тя след 3-4 години пада и битумът старее много бързо без да има защита. Леките фракции се изпаряват и той се напуква.
Паропроницаемост ПВЦ мембрана Рувимат Е12 е паропропусклива и затова се казва, че покривът от ПВЦ мембрана диша. Битумна мембрана Бикрост ЕКП 4,5 не е паропропусклива и при попадане даже на малко количество вода на покрива се образуват балони, които в последствие се пукат.
Еластичност – 50 + 80 0 + 80
Пожарна безопасност Не разпространява огъня. Самозагасва. ГОРИ, разпространява огъня и не самозагасва
Монтаж и Ремонт ПВЦ мембрана Рувимат Е12 може да се монтира целогодишно при температури от -25, скоростта на монтажа е от 2 до 4 пъти по бърз от битумните материали, не се страхува от сняг, замита се и се полага защото е паропропусклива, текущият ремонт се извършва много лесно защото на мястото, което тече се прави лепенка и се залепя. Битумна мембрана Бикрост ЕКП 4,5 е капризна на температурни промени. Тя може да се полага само при положителни температури от над +5 градуса, иначе се напуква. В същото време обаче, температура трябва да е и под + 25 градуса, защото иначе мембраната протича. При дъжд , сняг е забранено да се полага, защото не пропуска пара. Да се открие от къде протича е много сложно , като заради това се ремонтират цели участъци, където тече. За да се спре протичането е задължително да се махне старият покривен слой и да се изсуши.
Гаранции и продължителност на живот 10 години гаранция от производителя, продължителност на живот 50 години. Няма гаранция от производителя, продължителност на живот до 7 години.
Цена за нов покрив ПВЦ мембрана Рувимат Е12 + крепежни елементи + труд = 7,2 лв/м2 + 1,5 лв/м2 + 7 лв/м2 = 15,7 лв/м2 без ДДС Битумна мембрана Бикрост ЕКП 4,5 ,Бикрост ЕПП 3 + грунд + газ + труд = 5,77 лв/м2 + 4,51 лв/м2 + 1 лв/м2 + 0,6 лв/м2 + 7лв/м2 = 18,8лв/м2 без ДДС

Рувимат е продукт на Рувитекс – родна, българска фирма с дългогодишни традиции, предлагаща на пазара свои продукти с доказани отлични характеристики и конкурентоспособност на световно ниво.
Добрите предприемачи знаят, колко важно е всичко в бизнеса. Качеството на първо място.

Доверете се на Рувимат. Няма да съжалявате.Обади се и поръчай