Строителство около гора от червен дъб | MKM БГ ГРУП

Строителство около гора от червен дъб

11 април, 2016 | Сподели: |

Тринайсет червени дъба са в центъра на къща, прегърнала природата в Морелия (Morelia), Мексико. Създателите на тази необичайна постройка, са Rogelio Vallejo и Francisco Noriega от архитектурно бюро Roof. Визионерите, в пълен противовес с обичайните правила на проектиране и строителство, първо изградили озеленяването, а после къщата.

Наричат тринайсетте дървета централна гора. Засели ги. Чак после се заели със строителството на същинската къща. Изградили четири пространства около червените дъбове, превръщайки ги по този начин в нещо като вътрешен двор. Постройката, изградена с естествени и не само висококачествени строителни материали, се нарича Casa MK.

Construction-red oak1
Construction-red oak4
Construction-red oak
Construction-red oak2

Стопаните и са семейство с две деца, които са запалени по различни изкуства, сред които фотография, архитектура, литературно творчество.
Всъщност, в началото, преди създаването на концепцията и същинското строителство на къщата, било запознанството. Семейството държало екипът на Roof да опознае добре всеки член на фамилията, преди да започне проектирането на жизненото им пространство. Така си гарантирали строежа на къща, максимално отразяваща навиците, мисленето, интересите на всеки от тях. Абсолютната свобода на дизайн, строителство и подбор на най-подходящите материали дошли, след като семейството почувствало, че екипът архитекти ги познава добре.

Къщата е необичайна постройка, изградена главно от естествени материали и насложена около първоначалната гора. Стъклени стени пък, предлагат напоителни гледки и към околните хълмове и вълнист зелен пейзаж.

Първото и най-голямо, от четирите “кубчета” на къщата, изградено с висококачествени строителни материали, къта кухня, килер, помещения за персонала и веранда на приземното ниво. На горния етаж на постройката са построени стая за гости и малък кабинет.
Второто кубче е облечено с естествен строителен материал. Облицовано е частично с черен гранит. Панорамни прозорци гледат към хълмовете. На горното ниво дървени капаци пазят трите спални и специалната ТВ стая от любопитни очи. Долу пък офиса и дневните зони са отворени към гората в сърцето на къщата.
Кубче три е дълъг покрит коридор с удължен прозорец. Четвъртото и най-малко пък, съдържа санитарни помещения, които са лесно достъпни откъм вътрешния двор, построен около гората.

Подовете и настилката край червените дъбове, са от чудесен строителен материал – естествена тъмна дървесина. Стените пък, са бели. Casa MK е интересно архитектурно и строително решение, центрирано около природата.
Човек не строи разрушавайки, а изгражда природа, строи около и с уважение към нея. Влага естествени материали, висококачествени строителни материали. Стъклени стени откриват още и още природа. Резултатът е строеж в хармония с природата.
Точно така, строим и ние. Убедете се сами.

Източник: www.dezeen.com; www.roofarquitectos.com;







Call Now ButtonОбади се и поръчай