Диван или кресло от дървени палети за двора Част 2

16 август, 2016 | Сподели: |

В продължение на предходния материал, как да си направим диван или кресло от палети, продължаваме със същинската част:

В настоящия проект облегалката на дивана (креслото) от палети не е закрепена, защото зад нея има парапет. Това позволява да се използва получената мебел от палети и като пейка, тъй като гърба и не е закован, а само подпрян на оградата на верандата. Това дава и избор на удобен ъгъл за облягане. Ако искате диванът (креслото) от палети Ви да е с фиксирана облегалка, просто заковете и нея – в основата, където се съединява с палета – седалка и към подлакътниците.

Подсилете палета – седалка с няколко допълнителни парчета дърво 5 на 10 см. Те Ви дават допълнителна здравина за закрепване на краката. Време е да проверите колко високи да са краката на дивана (креслото) – сложете нещо под палета, опитайте как Ви е височината на седалката, докато намерите правилната за себе си. По принцип, добре е, докато сте седнали, стъпалата Ви свободно да са стъпили на пода. Вече можете да сложите краката в съответствие с нея. При този проект за диван (кресло) от палети височината от пода до горната част на палета – седалка е 30 см.

Pallet-wood-patio-chair-05981
Време е да прикачите краката. Пробийте 4 достатъчно дълбоки дупки отстрани на всеки крак
и после завинтете с дълга видия, която да държи здраво крака за палета (допълнителните блокчета, прикрепени за него).
Pallet-wood-patio-chair-05881
Завинтете дъските – подлакътници върху краката. Готово!

Ако желаете, можете предварително да омаслите или обработите с някакъв импрегнант всички материали за дивана (креслото) от палети, за да се убедите, че дървото е защитено, включително от вредители. Можете и да оцветите части от креслото – примерно подлакътниците.

Изрежете дунапрен с размери, отговарящи на размера на седалката – палет. Осигурете си възглавници за облегалката. Сега е моментът, да решите с какво ще ги облечете. В показания проект са използвани чували от кафе. Възглавниците можете лесно да направите сами от плат, избран в близкия магазин за интериорен текстил или пък от стари, непотребни покривки или други тъкани. Ако не се чувствате достатъчно сигурни в уменията си с иглата и шевната машина – спокойно можете да поръчате изработката на калъфите на кварталната шивачка. Няма да Ви струва много, а резултатът е впечатляващ и удобен.

Ако не разполагате с палети под ръка, то спокойно можете да си закупите дървен материал, с който сами да изработите рамката за дивана или креслото. Ето така:
DSC_5491

Спокойно можете да се хвалите на всичките си гости, че сами сте направили дивана/ креслото в градината! Честито.
Ако все пак, предпочитате професионална помощ и съвет – обадете ни се. Ще Ви помогнем.Обади се и поръчай