Дубай представя мегапроекта „Светът“ и първата му фаза „Сърцето на Европа“

3 май, 2016 | Сподели: |

Изкуственият архипелаг „Светът“ се намира в Персийския залив, на около четири километра от континентален Дубай. Пресъздава картата на света и се състои от над триста острова, чиято обща площ надхвърля 60 кв. км.

Сърцето на Европа пък е част от архипелага, която обхваща шест острова. Всеки от тях носи името на знаково място от Стария континент – Германия, Монако, Швеция, Швейцария, Санкт Петербург и централна Европа. Всеки остров е с уникален дизайн, съобразен с културата и обичаите на съответното европейско място, което пресъздава. Достъпът до островите ще бъде с лодка, хидроплан или пък хеликоптер. Помежду си те ще са свързани с мостове. Капацитетът им за настаняване е 15 хиляди души. Фаза едно от Сърцето на Европа ще е готова до края на 2016, а цялостния проект за Стария континент – до 2020.

the-cote-d-azur-hotel

Всичко е проекта е изпипано до последния детайл. Климатът ще бъде контролиран и гостите по свой избор освен на топло време ще се радват и на сняг и дъжд. Хотелите ще бъдат пет, шест и седемзвездни. Настаняване в отделен петзвезден лукс е предназначено специално за възрастните с деца. Цирк, музиканти, различни представления, европейски храни и напитки, над десет разновидности маслинови дръвчета са част от изненадите, които Сърцето на Европа готви за своите гости.

the-family-hotel

Реализацията на проекта се забави, заради неуредици между контракторите. Австрийският предприемач Йозеф Клайндийнст и фирмата му Kleindienst Properties първи са изразили интерес към потенциала за строеж на островите в архипелага. През 2006 г. те закупуват част от островите от „Сърцето на Европа“. Дъщерното дружество The World на строителния гигант Nakheel обаче, влезе в спор с Kleindienst относно обхвата на задълженията на всяка страна по изграждането на островите. Споразумение е постигнато през 2014г.

Първите фази от проекта включват къщите на бъдещето Плаващо водно конче. Те са иновативни вили на три етажа, най-долният от които е подводен.

Източник и снимки: www.thoe.comОбади се и поръчай