Приказните къщи на дърво | MKM БГ ГРУП

Приказните къщи на дърво

12 февруари, 2016 | Сподели: |

Знаете ли, че в Щатите хората много харесват къщите на дърво? Размерите на държавата, жилищните пространства, логично дворовете, позволява на непорасналите възрасни да се заиграват на стабилна възраст. Резултатите, освен легиони доволни деца с къщи на дърво за безкрайни приключения, са и семейни домове от същия тип. Ами да! Няма само децата да си играят! Защо пък да не поживеем в такова приказно място? (си помислили разни фентъзи настроени майки и татковци и тихомълком уредили дом на дърво, сигурно са казали, че е заради децата)
Логично, не всяка строителна компания може да построи подобно нещо. Появили се фирми, които се занимават основно с изграждане на подобни домове. От тях можеш да си купиш и планове за подобни къщи, необходимите материали за изграждането им, а дори и облекло с подходящи щампи.

wood-house2
wood-house3

Една от тези тясно специализирани иновативни компании, е Tree House Workshop. Фирменото портфолио съдържа над двеста чудни постройки от дърво. Една от тях е Heidi’s Treehouse Chalet в Ползбоу (Poulsbo), Вашингтон.
Два червени кедъра буквално носят дървената постройка с внушително тегло от около 10 тона. Издържа на вятър със скорост до 95 км в час без никакви поражения. Голяма част от използваната при строежа дървесина е рециклирана. Къщата е 45 кв.м., а до нея се стига не по традиционните стълби, а по дървена рампа, която позволява достъпа на хора от всякаква възраст. Има си кухня и баня със съответно течаща топла и студена вода. Камина на газ със задължителното кресло отпред и спалня допълват удобствата. Редица красиви елементи в този чуден дървен дом, включително ръчно рисувани фрески, създават уютна обстановка с тотално приказен вкус. Постройката събира огромен брой – буквално милиони – фенове в мрежата. Собствениците и споделят, че къщата очарова не само децата, но и възрастните хора. Гости на дома от всякаква възраст нямат търпение да се потопят в това приключение. “Има магия в къщите на дърво,” казват те. Вярвам им. Колко неща в съвременния свят палят онова весело, палаво пламъче в очите на млади и стари и събуждат отдавна забравени чувства и инстинкти?

wood-house4
wood-house5
wood-house6
wood-house7

Същото – чудеса – създаваме и ние. Сбъдваме мечти, строим домове, къщи, оранжерии, сауни. Занимаваме се и с ремонти, хидроизолации, топлоизолации, битумни керемиди, дренажни мембрани, геотекстил, сухи смеси, лепила, шпакловки, мазилки и др.

Можем да помогнем и за изграждането на къща на дърво. Не забравяйте, че и тук водещи са професионализмът и дървения и не само материал.

Източник и снимки: www.treehousechalet.com/Photographers/Photographers.html







Call Now ButtonОбади се и поръчай