Каменната вата – естествен материал за топло-, звуко- и пожароизолация

21 ноември, 2016 | Сподели: |

Каменната вата е уникален по същността си материал. Тя комбинира комплекс качества, които я правят предпочитана. Каменната вата осигурява едновременно не само топлоизолация, но и звуко- и пожароизолира сградите. Инвестицията в подобен продукт винаги си заслужава, защото ползите за една сграда от влагането му са многобройни. Вложението за закупуване и монтаж на материала се възвръща до няколко години, от спестени битови разходи. Сами преценете, струват ли си предимствата на материала в дългосрочен план.

Основният суровинен материал за изработка на каменна вата е базалт, диабаз или доломит. Към него се добавят различни други скални материали, както и слепящи съставки. Каменната вата е екологично чист материал, защото се изработва от естествени скали. Те я негорима и пропуска отлично парата. Освен това, каменната вата е материал с ниска хогроскопичност. Тя не се влияе от различни химикали и микроорганизми, ограничава развитието на бактерии и прахозадържането. Каменната вата не съдържа канцерогенни вещества и е напълно безопасна за човешкото здраве. Тя е един от най-често използваните в топлоизолационните системи материал.

ТЕРМОЛАЙФ ПРИВАТ ФАСАД

tehnofas_effect-400x400

 

Каменната вата намира приложение като изолация за различни покриви – равни и гладки; тавански помещения; подове, окачени тавани; вътрешни преградни стени или пък външни фасадни стени.

Каменната вата е дългосрочна устойчива инвестиция. Колко често градите своя дом – респективно покрив, фасада, стени? Каменната вата ще го защити не само от студа, тя ще се грижи да пази топлината или хладината – в зависимост от сезона – вътре в дома. Каменната вата е цялостно решение за дома, което освен топлоизолация, също пази къщата Ви от външният шумов фон, както и от пожари. Последно, но не на последно място по значение – каменната вата диша. Което автоматично значи, че домът Ви диша – и няма опасност от образуване на плесени и мухъл.

Избирайки каменна вата за своя дом, Вие избирате:

– задържане на топлината в дома зимата

– каменната вата поглъща топлината, което гарантира и хладина лятото

– ниски сметки за отопление и климатизация

– дишащи, сухи стени

– тих, спокоен дом благодарение на звукоизолиращите свойства на материала

– максимална защита от пожар

– оптимална вътрешна температура през всички сезони, които пък повишават комфорта и качеството на живот

Каменната вата е естествен, дълговечен материал, които няма да Ви предаде. Изберете го за своя дом, определено си струва.Обади се и поръчай