МКМ Лайт – отличен материал за покриви и хидроизолация

3 ноември, 2016 | Сподели: |

МКМ – Лайт АПП 0 + 80 е рулонен битумен материал за изработка или ремонт на покриви с малък наклон и хидроизолация на фундаменти на сгради и съоръжения. Полага се по горещ способ.

МКМ Лайт материал за покриви и хидроизолация се състои от:
1. Горен защитен слой – 1.1. фолио или 1.2. едрозърнеста минерална посипка
2. Битумно-полимерна смес
3. Основа – стъклотъкан, стъкловоал или полиестер
4. Битумно полимерна смес
5. Долен защитен слой от лесно топимо полимерно фолио

МКМ Лайт материал за хидроизолация и за изграждане на долните слоеве на многослойно покривно покритие-покривен килим се предлага с покритие от полимерно фолио (1.1). За горните слоеве на многослойно покривно покритие, покритието му е от едрозърнеста посипка (1.2).

МКМ Лайт материал за покриви и хидроизолация може да се положи върху абсолютно всякакви вертикални, наклонени, хоризонтални повърхности от негорими материали, подготвени с грунд – минерални плочи, циментово-пясъчна замазка и други. Това е така, благодарение на високите адхезионни качества на битума.

Един слой МКМ Лайт материал за покриви и хидроизолация е достатъчен за ремонт на стари покривни покрития. Два са нужни за изграждане на нови многослойни покривни покрития или основен ремонт.

Запояването е нужно да става върху подготвена основа с пропанова горелка.

Защитното покритие на МКМ Лайт материал за покриви и хидроизолация, позволява употребата на материала на видими участъци от покрива или видима хидроизолация, без това да наврежда по никакъв начин на естетиката. Това е така, защото покритието от минерална посипка напълно покрива съвременните архитектурни изисквания и се вписва добре във всеки проект.

За ремонт на другите покривни възли и присъединяванията, се препоръчва да се вложат полимерно-битумни материали, които ще допринесат за по-високата сигурност и дълголетие на покрива.

Ако не знаете, кои материал Ви е нужен и не се чувствате сигурни и подготвени за ремонт и монтаж – обадете ни се. Консултации, специалисти, отлични материали МКМ БГ Груп.Обади се и поръчай