OSB 3 плоскости – за строителство, мебели, опаковки

14 ноември, 2016 | Сподели: |

Плоскостите от ориентирани дървени частици (Oriented Strand Board = OSB) са материал с широка гама приложения. Те са подходящи за редица проекти, като алтернатива на популярните HDF, MDF, ПДЧ и шперплат.

OSB са много подходящи и често използвани в различни строителни проекти – за изграждане на фасади и покриви, както и на различни дървени конструкции и довършителни работи. От тях могат да се изработят различни готови стенни елементи. Използват се и като подови настилки или пък стенна обшивка или облицовка. Понякога, от OSB се изграждат цели видими тавани. Различни ефекти се получават при покриване на плоскостите със специални прозрачни покрития – тонирани или не. Много популярен избор за покрвина конструкция, поради своите качества, комбинирани с устойчивост на натиск, ниското им тегло, бързото полагане и големи размери.

239696203_7

OSB са подходящи и за опаковъчен материал. От тях се изработват различни специфични транспортни опаковки за многократна употреба – палети, опаковки за износ, опаковки за специфични стоки и превоз при тежки условия. Качествата на материала отговарят на изискваните от една сигурна, здрава, надеждна транспортна опаковка.

OSB намират приложение и в корабостроенето и дори производството на вагони и автомобили. Основа са и за изработка на мебели. От OSB се оформят и панаирни щандове, базари или пък се аранжират магазини. Те са подходящ заден фон с естествен вид, на който можете да аранжирате различна продукция.

OSB са здрав, надежден материал, който намира все нови и нови приложения в различни сфери от нашия живот. Изработва се от дървени частици, изсушени, сортирани по размер, които се олепиляват и подреждат – надлъжно и напречно. Следва термична обработка под високо налягане, калиброване и формиране на плоскостта в желания размер.

122

osb5-1

Този специфичен начин на производство означава непрекъснати снопове дървесни влакна и нишки, които осигуряват твърдост, устойчивост, здравина на крайния продукт.

OSB 3 плоскости с отлично качество и цени можете да закупите от нас. За консултации и информация тел. 0898 431 077.Обади се и поръчай