Профилираната ламарина – материал с многобройни приложения

16 май, 2016 | Сподели: |

Профилираната ламарина е материал, с широк спектър на употреба. Намира приложение при изграждане на покриви, фасади, огради, врати за индустриални постройки и други.

Качествата и са отлични и конкурентни. Тя е с лесен монтаж и висока устойчивост на корозия. Освен останалото, е абсолютно водонепропусклива. Може да е устойчива и на конденз, покрита със специално допълнително покритие.

profilirana-lamarina-mp-20х1100

Обикновено профилираната ламарина е или поцинкована, или пластифицирана – с цветно полиестерно покритие. Предлага се в различни размери и височини на профила.

Най-масовите пропорции, в които профилираната ламарина се включва, са височина на профилите от 40, 50 и 55 мм. За дебелина пък, приетите цифри са от 0,4 до 0,8 мм. Разбира се и височината, и дебелината на профила трябва да са съобразени с изискванията на конкретния проект и зависят от приложението на продукта.

Основните видове на това строително изделие са покривна и стенна профилирана ламарина. Разликите произтичат от различното предназначение и съответно изисквания към качествата на материала. Има и високопрофилна профилирана ламарина. Тук „чупките“ на изделието са доста по-изразени, оттук и наименованието. Тя е вид „несваляем“ кофраж, който намаля количеството довършителни работи. Стандартното изделие обаче, което е най-масово на пазара, е нископрофилно.

Профилираната ламарина е подходяща за изграждане на покриви и на неотопляеми помещения. Това могат да са примерно, различни индустриални сгради – складове, навеси и други. Тя е много предпочитан алтернативен материал за подобни проекти, поради многобройните си предимства. Сред тях са примерно, липсата на нужда от поддръжка и високата издръжливост на материала.

С профилирана ламарина можете ефективно да подновите старата фасада, или пък да облицовате нова.

Този многофункционален строителен материал е и с конкурентна цена. Естетическите и качества също не са за пренебрегване. Благодарение на различните полиестерни покрития в цвят, външният и вид е повече от добър.

В обобщение на горното, можем да кажем следното – профилираната ламарина е чудесен алтернативен материал за изграждане на покриви, фасади, огради. Тя съчетава надеждност с икономичност и добър външен вид.Обади се и поръчай