ПРОМИШЛЕНИ ПРИЛОЖЕНИЯ: PVC ПОДОВИ НАСТИЛКИ ИЛИ КАУЧУК? | MKM БГ ГРУП

ПРОМИШЛЕНИ ПРИЛОЖЕНИЯ: PVC ПОДОВИ НАСТИЛКИ ИЛИ КАУЧУК?

18 ноември, 2019 | Сподели: |

Преди десетилетие дървото или металът бяха предпочитаното средство за подови настилки в индустриални помещения. С течение на времето имаше големи иновации в индустрията за подови настилки. Каучука беше направен по-гъвкав и въведен като алтернатива, както и PVC подовите настилки станаха по-издръжливи и икономични.

ОСНОВНИТЕ РАЗЛИКИ МЕЖДУ ПОДОВИ НАСТИЛКИ ОТ PVC И ПОДОВА ОСНОВА НА КАУЧУК ЗА РАЗЛИЧНИ ИНДУСТРИИ:

1. Химическа устойчивост: PVC настилката е компактна и е материал, за който се знае, че е много по-малко реактивен от каучука. В случай на химически теч, каучука може дори да се запали или да се стопи. Що се отнася до безопасността, не правете компромис и избирайте PVC над каучука.

2. Статично съпротивление: Каучука носи статични заряди по цялата си повърхност, което я прави много опасна за индустриите, които използват много електроника. Статичният заряд не само уврежда електрониката, но също така е известно, че причинява късо съединение и пречи на инсталацията за заземяване. PVC от друга страна е силно антистатичен материал.

3. Огнеустойчивост: Каучукът е силно запалим. По-лошото е, че изпаренията от изгаряне на каучук са толкова токсични, че създават нова опасност. Никоя индустрия не може да отговаря на стандартите за безопасност, без да има решение за пожароустойчивост. PVC настилките са с по-добри показатели при сблъсък с огън.

4. Устойчивост на плъзгане: Това е едно предимство, което се отнася и за двата продукта. Няма да сбъркате ако изберете PVC настилката, предвид другите и предимства.

5. Продължителност на живота: Поради всички фактори, споменати по-горе, PVC има много по-голяма продължителност на живота от каучуковата настилка. Можете спокойно да поемете много по-нисък риск ако изберете именно този материал. Освен дълготрайно решение, си спестявате и трудностите по монтаж.

6. Електрическа изолация: PVC напредъкът направи материала като много по-добър изолатор от каучука.
Всички споменати по-горе фактори трябва да ви позволят да направите правилния избор, докато избирате подовата настилка за вашия бизнес.

Източник www.marvelvinyls.comОбади се и поръчай