Железопътните траверси намериха своята гара – библиотека

30 ноември, 2015 | Сподели: |

Имало едно време един град. През сърцето му минавал влак. Всеки ден много хора минавали през гарата. Един ден, влакът си отишъл, след него и релсите. Бившата гара станала библиотека. Това се случило в Аскойтия (Azkoitia), северна Испания.
9-proyecto-beldarrain-ampliacion-biblioteca-municipal-3

После, библиотеката се оказала малка, за да приюти културата на 11-хилядния град. Отговорността да сътвори подходящо ново пространство била възложена на Estudio Beldarrain. Архитектите решили, че новото място, трябва да е в тон със старата история – за гарата и влака. И решили, да го облицоват с железопътни траверси. Същите, останали непотребни след като влакът си тръгнал. И ето – стара сграда ж.п. гара – сега библиотека; допълнена с ново крило – облицовано с железопътните траверси от миналото. Необичаен ансамбъл, с дух на история и модернистични форми.
9-proyecto-beldarrain-ampliacion-biblioteca-municipal-2
9-proyecto-beldarrain-ampliacion-biblioteca-municipal-4

Какво ви допада повече? Старата, историческа сграда, или пък модерното и ново крило, покрито с автентичните траверси? Или пък комбинацията от двете? Каквото и да харесвате в строителството, ние можем да го изградим за Вас. Дом, къща, сграда, иновативни и доказали се материали, идеи, новаторство, но и традиции – всичко ще откриете при нас.Обади се и поръчай