Перфектният кабинет е цилиндричен, светъл, дървен и… сред гората!

6 юни, 2016 | Сподели: |

Трудно е да работиш, когато около теб се щурат деца, кучета, колеги, дразнители от всякакво естество, някои по-досадни от други. В такива моменти, всеки работещ човек жадува тишина, светлина, спокойствие, ако ще вдън гори. Та да има възможност кротко, вглъбено да си приключи служебните ангажименти. Тази дървена къща – студио обаче, е подходяща за усамотение по всякакъв повод – с любима книга, чаша вино или пък човек, който ни е на сърце.

Малката дървена къща като място за бягство, хрумнала на австралийския архитект Макс Причард (Max Pritchard). Сътворил я за себе си като идеалното убежище за работа през уикендите. Необичайната дървена къща има формата на цилиндър – висок шест метра и три метра в диаметър.

pritchard_treetop_studio2
pritchard_treetop_studio3

Дървеният шедьовър е на две нива. Свързан е с основната къща на архитекта чрез мост. Главната къща е антипод на малкия дървен цилиндър – тя е сграда от студена, бяла стомана, покачена на високи, черни кокили. Двуетажното студио обаче, е живо въплъщение на думата „уют“. То е обляно в светлина, топло, приветливо пространство, където със сигурност работата върви като по вода.

Цветът на малката дървена къща е топла охра. Изработена е от местен бор.

pritchard_treetop_studio4
pritchard_treetop_studio5

Причард споделя, че дървената къща е точно там, където принадлежи – сред дърветата. Посочва, че любовта му към изчистените форми и контраста присъстват изразително в работата му. Затова и малката дървена къща е цилиндрична – кръглата и форма кореспондира със стоманата и правите ъгли и форми на основната постройка. „Архитектът има нужда да участва физически в истински проекти – за да опознае в детайли материалите, способите на приложение, различните дизайни“ – добавя Причард. Вярваме му, че работи с цялото си сърце и душа и ги влага във всеки свой проект. Та кой не би искал работното му пространство да е малка, цилиндрична дървена къща, сгушена насред гората?

Източник и снимки: www.inhabitat.comОбади се и поръчай