Дървената ламперия дава цвят, аромат и идентичност на дома

17 юни, 2016 | Сподели: |

Били ли сте в Жеравна? Ако да, то със сигурност познавате красотата на жеравненската къща, облечена изцяло в дърво. Стени, тавани, вън, вътре, стълбища, подове… дървената ламперия е пълновластен господар в тези къщи. Старите домове в Созопол и Несебър пък, са частично облицовани с дървесина отвън, а ламперията намира място и вътре.

Днес много хора избират за своята къща дървена ламперия – дали като интериорен или екстериорен елемент, дървото винаги е привлекателно. То носи характерен външен вид, аромат на гора, красиви, естествени шарки, излезли изпод сръчните пръсти на природата.

Дървената ламперия днес е още по-привлекателна. Това е така, заради многобройните препарати за импрегнация и обработка на дървесина. Различни лакове, масла и други, помагат на дървото да съхрани своя привлекателен външен вид и с годините да придобие леко патиниран изглед, шепнещ за истории от старо време.

Дървената ламперия е символ на уют. Тя лесно се комбинира с друг естествен материал – камъка. Фасада, съчетаваща двата материала, използвани от човека за строителство и обзавеждане на дома хилядолетия наред, е повече от привлекателна. Тя носи едно особено усещане за дом, традиция, спокойствие и връзка с природата.

Подберете своята дървена ламперия днес – монтирана и обгрижена от сръчните ръце на професионалисти, тя ще остане част от дома Ви и ще радва и идните поколения със своя скромен, благороден вид, аромат и изкусни шарки.

Мненията за монтаж на интериорната вътрешна ламперия са многобройни – от директно лепене до монтаж върху дървена скара, както изисква традицията. Коя е най-подходящият за Вас, знаят специалистите. Те са тези, които гарантират качествения монтаж на качествената дървена ламперия. А инвестицията в качество, винаги си струва.

В България дървената ламперия е известна и като сачак.

дървената ламперия
Използва се за обшивка на стени, тераси, навеси, тавани, стрехи… Заобленият сачак пък, известен и като блок хаус, се използва с оглед външен вид на дом, изграден от кръгли дървени трупи.

Каквато и дървена ламперия да подберете, няма да сгрешите. Все пак, добре е да се консултирате със специалисти и да им доверите монтажа и. Така може да разчитате на качество с гаранция.Обади се и поръчай