Дървена къща от Корнуол, Англия привлича поданици на кралицата от близо и далеч

28 април, 2016 | Сподели: |

Графство Корноуол се намира в югозападна Англия. Там, в Хелстън, се намира прекрасна дървена къща с интригуващото име Tree Sparrow House или казано на български – Къщата на полското врабче. Оказва се, че въпросната приказна дървена постройка е най-предпочитана от поданиците на Нейно Величество английската кралица, използващи платформата Airbnb.
Какво е Airbnb? Събирателно място за обявяване на имоти под наем, откриването и резервирането им. Включва уникални места по цял свят – замъци (само те са над 1400), хижи, вили, апартаменти… Компанията е основана през 2008, а седалището и е в Сан Франциско, Калифорния. Предлага настаняване в над 191 държави, 34 хиляди града, а общо настанените досега са над 60 млн.

wood-house

Точно от тази гигантска база данни англичаните харесват най-много дървената Къща на полското врабче. Имотът е от типа къщи на дърво. Разпределен е на два етажа. Спалнята на дървената постройка е една. Има и кухня с малка всекидневна. Дървеното бижу е подходящо за двама човека.
Дървената Къща на полското врабче е дело и собственост на Джонатан Мелвил-Смит – пенсиониран ландшафтен дизайнер. За него къщите на дърво трябва да са точно такива – построени на дърво и направени от дърво. Разбира се, дървена е и стълбата, която води към приказната постройка. Той самият не е живял за постоянно в нея. Споделя, че я е създал като продължение на детските си спомени, неизменна част от които са къщите на дърво. Също като другите хора, които харесват подобни домове, той ги определя като магически пространства, които връщат възрастните към детството и будят приключенски дух и емоции.
Дървената къща на полското врабче е обзаведена по приказен начин. Дървесна кора, клони, интересно осветление, цветове. Прозорците обаче са с много добър стъклопакет и в комбинация с отоплението гарантират комфортен престой. На горното ниво е спалнята.
За каквато и къща да мечтаете – на дърво или не, нискоенергийна и с практически неограничен дизайн, с удоволствие ще я изградим за Вас.

Източник и снимки: www.businessinsider.comОбади се и поръчай