Зелен дворен офис от Сан Франциско печели редица награди

10 ноември, 2016 | Сподели: |

Какво е идеалното работно пространство? Светло? Тихо или шумно? Пълно с колеги или пък индивидуално, само за Вас? Колкото хора, толкова мнения. Всеки се нуждае от своята строго специфична среда, в която поради една или друга причина или пък цяла поредица такива, е най-продуктивен. Нека обаче разгледаме един по-различен офис, които напълно излиза от общоприетите рамки и изглежда, ами точно като зелена къща в двора.

Семейство от Сан Франциско. Обичайният път – работа, деца. Един ден обаче, децата пораснали. Вече нямали нужда от просторен двор. Изведнъж се оказали с двор с морава, на която вече никой не играел. Ето ти идея – да добавят озеленяване и офис. Обърнали се към ландшафтните архитекти от Scott Lewis Landscape Architecture. Някогашната постройка, приютявала градинските инструменти и различни други вещи претърпяла метаморфоза в офис. А градината – била преустроена и разхубавена, събрала любимите растения на собствениците и се превърнала в своеобразен малък парк.

pgd

Пътеките оформили със сини каменни плочи. Постройката, някога склад, обновили в работно студио. Обрамчили я с метална рамка, за която здраво се захванал лъскав, зелен бръшлян. Ето как се получил красив зелен куб, които изглежда като жив. И от някаква гледна точка е – диша в прегръдките на бръшляна.

Няколкото дървета, били внимателно пресадени на нови места. Сред тях били японски клен и японски черен бор. Редом до тях днес зеленеят и дишат родендрони, калини, японски стиракс. Сгушени в градината са и цветето на зимата кукуряк, бели теменужки, див джинджифил и анемония. Увивна роза се грижи за сянката над мястото за сядане. Растенията са подбрани така, че всеки сезон градината да има свои стил, облик, цвят. Цялата тази красота, включително работното студио, е събрана в двор с размери 15 на 7,5 метра.

res

Градината е естествено продължение на вътрешните пространства на къщата. Тя е мини-парк, достъпен в двора на дома. Проектът е носител на редица награди:
American Society of Landscape Architects National Honor Award
American Society of Landscape Architects/Northern California Chapter Merit Award
Landscape Architecture Magazine, LAM
Remodelista
CNBC

Ако също мечтаете за офис в двора, обадете ни се – ще го проектираме и изградим за Вас. Ако пък искате да раздвижите и разнообразите работното си пространство, то разгледайте триизмерни подови настилки за офис Ruvitex 3D Décor. Те позволяват печат и осъществяване на всеки проект. Да, не са истинска жива природа, но може да я отпечатате и внесете в офиса. И не забравяйте зелените растения – според NASA те пречистват въздуха.Обади се и поръчай