Защита на дървесината | MKM БГ ГРУП

Защита на дървесината

25 ноември, 2016 | Сподели: |

Дървото е изключително красив материал. Шарките му са уникални произведения на изкуството, излезли изпод четката на най-големия художник – природата. Разнообразието на видове е огромно, като всеки има своите предимства за определена употреба. Някои са подходящи за мокри помещения, други – за външна употреба, трети пък са суровина за уникални мебели.

Дървото е най-старият строителен материал, заедно с камъка. То обаче, се нуждае от грижи и поддръжка, за да може да запази външния си вид и оптимално предназначение за възможно най-дълъг период от време. Ако има причина, поради която камъка често е измествал дървото като строителен материал през времето, то това е именно податливостта на дървесината на гниене, огън, различни дървоядни видове.

Човек опитвал и наблюдавал. С времето, установил, че гниенето се дължи на влагата. Започнал да обработва дървесината с различни вещества, в опит да спре проникването на влага в дървото – пчелен восък, мас, лой, смола, растителни масла и други. От тези времена, популярен и днес метод за предпазване на дървото от проникване на вода, е лененият безир. 18 век е времето на лаковете – първоначално, базирани на разредители, после = на акрилати на водна основа. Дълго време, дървото било обработвано с готварски и двигателни масла. Днес, предпазващите дървесината продукти, са многобройни и многокомпонентни. Те пазят дървения материал вложен в интериора или екстериора от плесени, гъбички, дървоядни насекоми.

zashtita1_2082-pa

Предлагаме на Вашето внимание продукти за обработка на дървесина, от най-висок клас:

– Избелващ препарат за дървесина NEOMID 500 – избелващ и дезинфекциращ препарат, ефективно унищожава оцветяващите и разрушаващи дървесината гъби, премахва сивия налеп.

Огнезащитни препарати и бои:

– Огнезащитна боя за дърво – Интериорна

– Огнезащитна боя 3 в 1

– Огнезащитен препарат NEOMID 450-I

– Огнезащитен и биозащитен препарат NEOMID 450

– Огнезащитeн и биозащитен препарат NEOMID 001 SuperProff

– Антисептичен препарат за обработка на външни повърхности от дървесина NEOMID 440 ECO

– Защитно масло за дървени повърхности за тераси NEOMID

– Защитно масло за дървени повърхности в бани и сауни NEOMID

– Антисептичен препарат за бани и сауни NEOMID 200

– Лак за бани и сауни NEOMID SAUNA

– Препарат за защита челните части на дървесината NEOMID TOR PLUS

– Антисептичен консервант за дървесина, устойчив на отмиване NEOMID 430 ECO

– Устойчив на отмиване антисептичен препарат NEOMID EXTRA ECO

– Антисептичен препарат за защита на дървесината по време на строителството NEOMID 46 BiO

antiseptik_bani

Антижук NEOMID 100 – антисептичен препарат за защита на дървесината от различни видове насекоми и унищожаване на биологичните агенти във всички стадии на развитие. Предназначен е за външна и вътрешна обработка.

antizhuk

Трудно Ви е да направите своя избор от нашите препарати за защита на дървен материал? Обадете ни се, ще Ви помогнем. Тел. + 359 898 431 077Обади се и поръчай