Пеностъкло ПС

Сподели:

Описание:

Топлоизолационен материал ПЕНОСТЪКЛО – произведен от стъкло чрез разпенване ( разпенено стъкло ).
Пеностъклото е абсолютно безопасен материал за хората и околната среда. Срок на годност на пеностъклото – 100 години. Негорим, водонепроницаем, химически устойчив и здрав хидро- и топлоизолационен материал. Не може да бъде разрушен от гризачи, бактерии и гъбички.
Плочите от пеностъкло, в сравнение с другите видове пеностъкло, са много широко използвани в строителството. Даже най-тънките плочи от няколко сантиметра гарантират на помещението топлоизолация, която може да бъде сравнена само с такава от тухлена стена, широка един метър. Плочите от пеностъкло съхраняват своите параметри при всякакъв вид натоварвания и температури.

Размер на блоковете: 600Х450, дебелина от 30 до 150 мм
pinosklo-size

Използва се за топлоизолация на:

Физико-механични показатели:

Плътност 115-145 кг/м3
Топлопроводимост, Вт (мК) повече или равно на 0,052 Вт/м К
при температура (20±5)°С ≤ 0,052 Вт/м*К
Водопоглъщаемост
Нашият материал не поглъща вода, този показател е включен като част от стандартната методика на измерване, която не отчита особеностите на пеностъклото.
не повече от 1,5 %
Не горим материал
Паронепроницаем
pa-2

Първо качество
Допускат се светли петна, с обща площ не повече от 10 % от повърхността на блока и недълбоки шупли, с диаметър до 20 мм, не повече от 10 броя на една страна.
*За шупла се смята съединяването на балончетата на пеностъклото в един по-голям. Разликите между видовете качество не влияят на основните физико-механични характеристики на блоковете.

ps-3 (1)

Второ качество
Допускат се светли петна, с обща площ не повече от 30 % от повърхността на блока и недълбоки шупли, с диаметър до 40 мм, не повече от 20 броя на една страна.
*За шупла се смята съединяването на балончетата на пеностъклото в един по-голям. Разликите между видовете качество не влияят на основните физико-механични характеристики на блоковете.

ps-4

Пеностъкло паропроницаемо
Блоковете с по-светъл цвят са паропроницаеми, останалите физико-механични показатели са идентични на пеностъкло 1 и 2 качество. Използват се в конструкции, където е необходимо или се допуска паропроницаем материал.

ps-5

Експорт
Физико-механични характеристики на този клас са строго съобразени с европейските стандарти.

ps-6

Пеностъкло малки блокове
Ние произвеждаме блокове пеностъкло по размер, съответстващ на стандартните тухли. Това позволява изолацията на сградите да се извършва без използването на специални лепила, крепежни елементи и допълнителни работи. Просто се изпълнява един ред зидария пред тухлената стена. Възможно е и е необходимо такива тухли да се поставят в отворите на вратите и прозорците, тогава отпада необходимостта от топлоизолация на касите.
Радиаторите (отоплителните прибори) нагряват излишно стената зад себе си. В тази зона рязко нараства загубата на топлина. На снимките, направени с термовизионна камера ясно се вижда как топлината преминава през стената в областта на отоплителните уреди. За да се намали такова паразитно прегряване на стената, се препоръчва зад отоплителните прибори да се залепя лист отразяващо фолио. Ако нишите зад радиаторите се изградят от пеностъкло, това ще доведе до значителна икономия при отоплението на сградата и ще отпадне необходимостта от залепянето на по-малко ефективното фолио. Каналите за комуникация и вентилация обикновено се изграждат като вдлъбнатини в стената. Ако това е външна стена, то тя става по-тънка и в това място нараства загубата на топлина. Това ще се усеща особено силно, ако през такъв канал преминават тръбите за отопление или гореща вода. Тръбите със студена вода могат и въобще да замръзнат. Ще бъде много по-топло и сигурно, ако нишите в стената са облицовани с тухли от пеностъкло. С пеностъкло може да се изграждат преградни стени или отделни помещения, които особено се нуждаят от топлинна защита. Например , банята или сауната изградени от такива тухли ще бъдат по-топли, ще има по-малко конденз по стените и което е особено важно – в стените. Котелното помещение с тухли от пеностъкло не само ще бъде по-икономично, но и домът ще бъде защитен от пожар. Напомняме, че пеностъклото издържа на температури по-високи от 500 градуса С. Също така, като добър звукоизолатор пеностъклото ще ви осигури комфорт при работата на пералната машина в мокрото помещение през нощта. Помещението за аварийния генератор, изградено с тухли от пеностъкло ще направи неговата работа тиха и безопасна.

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Обади се и поръчай