Огнезащитна боя за метал NEOMID

Сподели:

Разфасовка, кг Цена за килограм, лв
25 13
60 13
150 13

Предназначение на Огнезащитна боя за метал NEOMID:

Предназначена за обработка с цел придаване на специални (огнезащитни) свойства на вътрешни метални конструкции, при боядисване на конструкции с различно предназначение образува декоративно покритие.

Действие на боята:

При въздействие на огън се образува устойчив разпенен ( увеличение 50 – 60 пъти ) топлоизолационен пласт, предпазващ боядисаната повърхност от разпространение на пламък и въздействието на високи температури.

Област на приложение

Огнезащитна боя за метал NEOMID е предназначена за повишаване на границата на огнеустойчивост на метални конструкции, съоръжения в промишленото и гражданско строителство, които се използват в помещения с неагресивна среда или на открито, без да се подлагат на пряко въздействие на вода.

При огнезащита на металните конструкции „Огнезащитната боя за метал” – осигурява следните граници на огнеустойчивост 45, 60, 90 мин  в сътветствие с Федералния закон на Руската федерация  № 123-ФЗ от 22.07.2008 «Технически регламент на изискванията за пожарна безопастност» и ГОСТ Р 53295-2009.

Подготовка на повърхността:

Обработката се осъществява при температура на околната среда не по – ниска от плюс 5°С и относителна влажност на въздуха не повече от 80%.

Преди нанасяне на боята да се почистят пластовете стара боя, прах и замърсявания с телена четка и парцал. При необходимост може да се обезмасли металната повърхност с разтворител, например с ацетон.

Нанасяне:

Огнезащитната боя за метал се доставя в еднокомпетентен, готов за употреба вид. Преди употреба боята трябва старателно да се разбърка с миксер до получаването на еднородна структура.

Не се допуска разреждането на боята преди нанасяне върху метални конструкции.

Нанасянето на боята се осъществява с уреди с високо налягане за безвъздушно разпръскване; а също така – ръчно (с четка, валяк) 3 – 4 пъти, до достигане на необходимата дебелина на сухия пласт, която се определя при проектирането с цел повишаване границите на огнеустойчивост на металната конструкция.

Нанасянето на втори пласт се допуска след окончателното изсъхване на първия, но не по-рано от 6 часа. Дебелината на сухия пласт е 0,2 – 0,4 мм при еднократно нанасяне, зависи от метода на нанасяне, конфигурацията на конструкцията.
Боята се нанася върху предварително покритата с грунд марка ГФ-021 метална повърхност.

Разход:

  • 45 мин при дебелина на сухия пласт 1,0 мм – 1,6 кг/м2
  • 60 мин при дебелина на сухия пласт 2,0 мм – 2,8 кг/м2
  • 90 мин при дебелина на сухия пласт 2,0 мм – 2,8 кг/м2
използване вътрешно/външно (под навес) разреждане не се допуска
начини на нанасяне уреди с високо налягане за безвъздушно разпръскване, четка, валяк форма на производство готов състав
разход 45 мин при дебелина на сухия пласт 1,0 мм – 1,6 кг/м2
60 мин при дебелина на сухия пласт 2,0 мм – 2,8 кг/м2
90 мин при дебелина на сухия пласт 2,0 мм – 2,8 кг/м2
блясък матов
t на насяне >+5°C цвят бял
количество пластове зависи от желания резултат Разфасовка 6,12,25,60,150 кг
Срок на съхранение 24 месеца t на съхранение в плътно затворени съдове при температура между + 5 ° C до + 40 ° C, на разстояние не по-малко от 1,5-2 м от източници на топлина

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Обади се и поръчай