Подова дъска /дюшеме/ 67 лв с ДДС за М2 Нова Цена: 56,47лв с ДДС за М2 | MKM БГ ГРУП

Подова дъска /дюшеме/
67 лв с ДДС за М2
Нова Цена: 56,47лв с ДДС за М2

Сподели:


Масивна шпунтова дъска за под (подова дъска) – дървена дъска за подови настилки, която се използва от древни времена, откакто хората са се научили да обработват дървесината. В съвременните условия, когато къщите и другите постройки са защитени от високата влажност с лакове и бои, както и конструкционно, дървените подове имат дълъг живот и не се нуждаят от подмяна, освен ако вие не решите да промените интериора в помещението. Подовете от дървени дъски се изпозват не само за завършваща (окончателна) настилка от дървени дъски, но и като черни подове, като основа под други видове подови настилки (например: мокет, ламинат, балатум и др.).

Асортиментът на дървените подове също е разширен. Вече са по-достъпни и по-сложни видове обработка на дъските (например брашировка – изкуствено старение на дървесината), различни породи дървесина (лиственица, мербо, тик, дахома, венге и други), методи на полагане (със самонарезни винтове, с лепило, регулируем под с гредоред).

Предимства на дървените подове:

  • топло, естествено дърво;
  • екологически чист продукт;
  • дълъг експлоатационен срок;
  • допълнителна шумоизолация;
  • регулиране на влажността в помещението, осигурява плавен преход при резки промени;
  • възвожност да се ремонтира или да се променя цвета без да се разглобява настилката;
  • устойчивост на механично въздействие (не се нарушава целостта на конструкцията и фукционалното предназначение ).

Подовата шпунтова дъска, за разлика от подовите панели, не предлага голям избор на профили, освен че понякога при паркета от твърди породи дървесина (лиственица, дъб) се прави по-малко скосяване (за устойчивост). Също така тя се различава по формата на длаба на обратната страна на дъската, който служи за вентилация и снемене на напрежението от дървото, но не изпълнява други задачи. Съединението зъб и длаб може да бъде нанесено от двете или от четирите страни на дъската. Влажността на подовите дъски трябва да бъде в рамките на 8 – 12 %.

Предназначение на подова дъска:

Шпунтовата подова дъска е предназначена за използване в помещения, по-рядко на улицата или във влажна среда. За подови настилки в помещения с повишена влажност (тераси, веранди, бани), е по–добре да се използва материал от лиственица.

Монтаж на подова дъска

За да се извърши качествен монтаж на настилка от подови дъски е необходимо повърхността на пода предварително да се изравни, по такъв начин ще се избегне скърцането на дъските впоследствие. Подготовката на основата може да се изпълни от греди (дървени бичмета), регулируеми греди, шперплат, разливни замазки, „черен“ под. Закрепването на материала се изпълнява взависимост от типа повърхност, вида на дървесината и типа на подовата настилка. Най-популярни начини за закрепване на подовите дъски са със самонарезни винтове или с лепило, а така също и комбинирано.

Видове сечения на шпунтовата подова дъска: по дебелина от 20 мм до 60 мм; по ширина от 60 мм до 250 мм; по дължина – от 50 см до 6 метра. Размерите трябва много точно да бъдат подбрани, за да не се заплати повече материал или обратно дебелината да се окаже недостатъчна, за да придаде необходимата здравина на настилката (скъперника плаща два пъти, както е известно).

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай