Огнезащитна боя за дърво - Интериорна 13,74лв. с ДДС Нова Цена: 8,40лв. с ДДС за литър | MKM БГ ГРУП

Огнезащитна боя за дърво – Интериорна
13,74лв. с ДДС
Нова Цена: 8,40лв. с ДДС за литър

Сподели:


Предназначение:

Висококачествена декоративно-защитна боя предназначена за боядисване на дървени, шперплатови, дървесно-талашитени повърхности, ПДЧ, ДВП, предназначени за употреба в закрити помещения.

Свойства:

  • Създава матово защитно-декоративно покритие, придава на повърхността естетически привлекателен вид
  • Защитава от запалване и разпространение на пламък за срок до 10 години при употреба на обработените повърхности в закрити помещения. Осигурява първа, висша група на огнезащитна ефективност в съответствие с ГОСТ Р 53292-2009.
  • Защитава от поражения на биологични вредители: гниене, плесен. Съдържа активни добавки.
  • Боята се произвежда с бял цвят и може да се оцветява в пастелни тонове с тониращи пасти на водна или водно-гликолова основа. Тонирането може да се извършва както машинно, така и ръчно. Количеството тонираща паста трябва да бъде не повече от 5 % от общата маса.

Блясък: матов

Внимание: Възможно тониране в пастелни оттенъци

Нанасяне:

Огнезащитната интериорна боя за дърво се произвежда в готов за употреба вид. При необходимост се допуска разреждане с вода не повече от 5 % от масата.

Повърхността за боядисване трябва да бъде суха и почистена от прах, замърсяване, стара боя, мазни петна и гъбични поражения (плесен). Бързо попиващи и ронещи се повърхности предварително се обработват с грунд «Неомид ВлагоStop». За грундиране на чиста, суха, без заразявания дървесина, която предварително не е била обработвана с никакви препарати, може да се използва боя разредена с вода в съотношение боя: вода, 4:1.

Боята може да се нанася с четка, валяк или бояджийска помпа, в два или повече пласта до достигане на необходимата разходна норма. За подобряване на декоративните свойства на боята е необходимо да се изпълни междупластово шлифоване с абразивна шкурка Р 180 и окончателно шлифоване – с Р 400-600, взависимост от неравностите върху повърхността.

Боядисването се извършва при температура на въздуха не по – ниска от +5°С и относителна влажност на въздуха не повече от 90%. При нанасяне на боята и периода на съхнене следва да не се допуска попадане на влага върху боядисаната повъхност. Време на съхнене между пластовете не по – малко от 2 часа. Време на пълно изсъхване не по – малко от 24 часа при температура на въздуха не по-малко от 20°С.

Заразената дървесина е необходимо предварително да се обработи с избелващ препарат «Neomid 500». В особени случаи, за подсилена антисептична защита, преди нанасяне на огнезащитната боя се препоръчва да се обработи дървесината с интериорния антисептичен препарат «Neomid 400» или с универсалния безцветен антисептичен препарат «Neomid Base Есо». Препоръчаните средства се използват в съответствие с инструкциите за употреба.

Разход:

  • декоративно  покритие и едновременно защита от биопоражения – 100-150 гр/м2.
  • декоративно покритие и едновременно защита от запалване и биопоражения – 250 гр /м2.
използване вътрешно форма на производство готов състав
начини на нанасяне валяк, четка, бояджийска помпа разреждане допуска се разреждане с вода не повече от 5 % от масата.
разход декоративно  покритие и едновременно защита от биопоражения – 100-150 гр/м2.
декоративно покритие и едновременно защита от запалване и биопоражения – 250 гр /м2.
блясък матов
t на насяне >+5° цвят Възможно тониране в пастелни оттенъци
Време на съхнене между пластовете 2 часа t на съхранение в сухи отопляеми помещения при температура от 5 до 40 ° C
количество пластове препоръчва се нанасяне в 2 слоя срок на съхранение 24 месеца

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Call Now ButtonОбади се и поръчай