Как да си построим градинско езеро обрамчено с дървен декинг? Част 3

7 юни, 2017 | Сподели: |

Градинското езерце е оазисът, от който всеки двор се нуждае. Как да си построим такова, при това, обрамчено с красив дървен декинг, четете надолу. Предходните стъпки, ще намерите в „Как да си построим градинско езеро обрамчено с дървен декинг? Част 1 и 2.“

Припомняме, че за да отгледате успешно риби в своето езеро, то трябва да е поне около месец дълбоко, с оглед зимуването им. От съществена важност са и водните растения, които да обогатяват с кислород езерото и да пречат на водораслите да го превземат. Не подценявайте и качествената PVC мембрана за градински езерца, която е най-важното условие за успешно и дълговечно градинско езеро.

След предходните стъпки от нашия проект за градинско езерце, заобиколено с декинг, време е  да пристъпим към изравняване на основата за полагане на рамката. За тази цел, чакълът трябва да е правилно подравнен. Това ще направим по следния начин: трябва ви здраво парче дърво – с квадратна или правоъгълна форма, в единият край на който в средата да има изрязана дупка с размера на гредата, която сте поставили на дъното на градинското езерце, върху горната част на колчетата.

Сложете парчето дърво – заравнител върху гредата, в единия и край. Движете бавно напред, като така страничните части на заравнителя ще уравнят чакъла. Ако е необходимо, на места добавете чакъл, за да имате равна повърхност. Изравнете отново минавайки втори път с шаблона.

Време е да положим основата на дървената рамка на градинското езерце. Трябват ви широки 10 до 12 см дъски от твърда дървесина, с дължина съобразена с размерите на езерцето ви. Поставете ги на заравненото дъно и ги хванете с пирони или болтове една за друга.

После, с друга дъска или греда в ръце, минете по цялата рамка, като с дъската почуквате рамката пред себе си.

Следва: „Как да си построим градинско езеро обрамчено с дървен декинг? Част 4“Обади се и поръчай