МЕТАЛЕН ПОКРИВ СРЕЩУ БИТУМНИ КЕРЕМИДИ: КОЕ ДА ИЗБЕРА? ЧАСТ 2 | MKM БГ ГРУП

МЕТАЛЕН ПОКРИВ СРЕЩУ БИТУМНИ КЕРЕМИДИ: КОЕ ДА ИЗБЕРА? ЧАСТ 2

21 ноември, 2019 | Сподели: |

Изборът на материал за покрив е важно решение за дългосрочното ви спокойствие. В предната статия обърнахме внимание на металните керемиди и загатнахме една част за битумните керемиди. Ето и Предимствата и недостатъците им.

ПРЕДИМСТВА ПРИ ИЗБОРА НА БИТУМНИ КЕРЕМИДИ

Икономични в краткосрочен план – както споменахме по-рано, керемидите са по-евтини от металните покриви като еднократна цена, което се харесва на много собственици на жилища.
По-лесна за инсталиране и подмяна – битумните керемиди изискват по-малко време и труд както за инсталиране, така и за подмяна..
По-малко скъпи ремонти – заедно с лекотата на инсталиране и подмяна, битумните керемиди също се поправят много по-лесно и по-евтино.

НЕДОСТАТЪЦИ ПРИ ИЗБОРА НА БИТУМНИ КЕРЕМИДИ

Кратък жизнен цикъл –абсолютния максимум за експлоатация на битумните керемиди е 25 години.
По-висока дългосрочна цена – покривът битумни керемиди е по-евтин като еднократен разход, но обикновено в крайна сметка струва повече в сравнение с металния покрив. Както беше описано по-рано, един метален покрив би изхабил поне три покрива от битумни керемиди.
По-тежки – въпреки, че през последните години има напредък за намаляване на теглото на битумните керемиди, като се използва по-малко от основния материал, асфалтовите керемиди все още са по-тежки от металните панели. Допълнителното тегло може да бъде стресиращо за структурата на сградата и да причини проблеми с течение на времето.
Опасенията за пожар – направените днес битумни керемиди обикновено са с клас А, но съдържат асфалт, горим материал, който е полутвърда форма на нефт.
По-лесни повреди – битумните керемиди се повреждат далеч по-лесно от металния покрив, особено при екстремни климатични условия като вятър, градушка и сняг. Освен това, ако лепилото не се нанесе правилно или се повреди, битумните керемиди може да се повдигнат или дори да се откъснат.

Сами можете да прецените дали си заслужава да закупите по-евтиния материал, който трябва да подмените в най – добрия случай след 20 години. Металните покриви са по-издръжливи и със сигурност ще осигурите спокойствие на две поколения след вас.

Източник www.sheffieldmetals.comОбади се и поръчай