Приложение и предимства на ПВЦ мембрана за покриви

8 май, 2020 | Сподели: |

ПВЦ мембрана за покриви представлява трислойна полимерна мембрана на основата на висококачествен пластифициран поливинилхлорид (ПВХ) и вградена армираща полиестерна мрежа. Този материал намира широко приложение в хидроизолационни системи за гражданското, промишленото и инфраструктурното строителство, както при нови, така и при ремонти на съществуващи обекти.

Основните предимства на ПВЦ мембрана за покриви, които я правят предпочитан материал, са:

1. Има високи експлоатационни показатели – водонепропусклив материал, пожароустойчив. Устойчив e на замръзване, тъй като не променя свойствата си в широк температурен диапазон. Устойчив e също на UV лъчи, на агресивни течности, на микроорганизми.

2. Монтажът на ПВЦ мембраната може да се направи по всяко време на годината при температури от -40°C до +50°C. Освен това самият монтаж е лесен и бързо изпълним. Не са ангажирани много специалисти, което намалява разходите.

3. Висока устойчивост на механически въздействия (раздиране, пробиване, в т.ч и на градушка). Този тип покритие е трудно да се разкъса или пробие с каквото и да било.

4. Покривът, изолиран с ПВЦ мембрана има способността да абсорбира температурата или други деформационни натоварвания, без да нарушава херметичността. Този ефект се постига благодарение на високата еластичност на материала, включително при ниски температури.

5. ПВЦ мембрана се характеризира с повишена паропропускливост, което позволява на влагата от конденза, натрупана в изолацията през зимата или по време на монтажа, да се изпарява през лятото.

6. Масата на ПВЦ мембраната е незначителна и на практика не увеличава теглото на покрива.

7. ПВЦ мембраната не е токсична и е възможно да бъде рециклирана.

8. Няма да се налага често да правите ремонт на покрива. ПВЦ мембраната има дълъг експлоатационен живот – поне 40 години.

Благодарение на технологията на производство и добавените към нея съединения и вещества, ПВЦ мембраната надминава по характеристики всички останали материали за покрив. Това е един предпочитан материал, поради лесната работа с него, независимо от външните условия.Обади се и поръчай