Приложения на палубната (декинг) дъска | MKM БГ ГРУП

Приложения на палубната (декинг) дъска

16 юни, 2016 | Сподели: |

Всеки двор е сегментиран по някакъв начин. Тук – са градинските мебели. Там – езерцето. По-нататък е кладенеца. До него – градинското барбекю. Декингът е чудесен начин, да оформите зона в двора, която да е с твърда настилка и естетическите качества на истинското дърво.
палубната (декинг) дъска
Палубната декинг дъска е много специфична – тя няма заключващо съединение, с което да се съедини със съседните декинг дъски. По същността си, представлява суха рендосана от всички страни дъска, чийто краища са заоблени. Монтажът се извършва, като между отделните дъски се оставя малък луфт, за да може настилката да диша. Това пространство между отделните палубни декинг дъски, така или иначе е постоянна константа, защото се повтаря за сметка на уплътнители и пластмасови калибровани вложки.

Палубната дъска е универсална строителна дъска, благодарение на своя вид – суха, рендосана, без зъбци и материала, от който често е изработена – лиственица.

Лиственицата е изключително подходящо за външна употреба дърво. Съдържа смоли, които допринасят за високата и устойчивост на атмосферни влияния. Фладерът и е силно изразен. Цветовете и се движат от жълтеникаво бяло до кафяво и керемидено червено. С времето потъмнява. Има характерен аромат.

Палубната дъска от лиственица или не, намира приложение в екстериора като:

  • декинг за покриване на външни подови пространства, включително около басейни;
  • изработка на различни външни структури – беседки, стълби, перголи; детски площадки за игра и други
  • направа на огради
  • изработване на различни заграждения
  • укрепване на различни структури – кладенци, водоеми и други

Освен да оформите кът в двора си с палубни декинг дъски от сибирска лиственица, можете да ги вложите и в други проекти. Всеки, които има къща знае – работата и идеите никога нямат край. Палубната дъска от лиственица е начин, да помогнете на мечтания двор да оживее. Инвестирайте в качествено дърво, грижете се за него през времето и то ще Ви се отблагодаря – с цвят, аромат, здравина и уют.







Call Now ButtonОбади се и поръчай