Битумният грунд е неизменна част от всяка хидроизолация

3 ноември, 2016 | Сподели: |

Битумният грунд се нарича още праймер – от англ. primer – „грунд“. Той е неизменна и задължителна част от всяка хидроизолация. Представлява разтвор в органичен разтворител на битум. Служи за обработка на различни повърхности преди полагане на хидроизолация върху тях. Добрите битумни грундове осигуряват здраво, качествено прилепване на хидроизолацията върху дадената повърхност – без значение, дали тя е грапава, прашна или пък пореста. Той прониква в повърхността бързо и съхне за кратък период.

Представяме Ви битумен грунд – праймер МКМ! Продукт на МКМ БГ Груп – фирма с дългогодишни традиции в областта на строителството – хидроизолации, топлоизолации; дренажни мембрани; консултации, инженеринг, проектиране на комплексни решения в строителството на сгради и съоръжения, внос, дистрибуция, производство на строителни материали.

Битумен грунд – праймер МКМ се произвежда от качествени изходни суровини – подбрани органични разтворители и нефтени битуми с температура на размекване не по-ниска от 80 градуса по Целзий. Не съдържа странични и нееднородни добавки. В следствие качествата на вложените материали, битумен грунд – праймер МКМ е с висока проникваща способност, не лепне, съхне бързо и е с висока топлоустойчивост.

Битумен грунд – праймер МКМ работи отлично – без значение, дали ще го полагате върху бетонна плоча, циментово – пясъчна замазка или друга повърхност, на която ще поставяте самозалепващи или запоявани хидроизолационни и покривни материали. Полага се с пистолет, валяк, четка или шприц. Препоръчва се четка – по възможност капронова, с която праймерът се „втрива“ в повърхността. По този начин се получава насищане с материала, което пък осигурява здраво скрепване на грундираната основа с хидроизолацията.

Два са видовете произвеждан битумен праймер. Единият е концентрат, а другият – готова за използване смес, което трябва добре да разбъркате преди употреба. Разходът на готовия праймер и разредения концентрат, е 250 до 350мл на кв. метър.

Битумен Грунд – Праймер МКМ №01 е отличен продукт за основа на всяка хидроизолация. Изберете го за своя проект! Ако не сте сигурни, дали това е подходящият за Вас продукт и в нанасянето му, свържете се с нас .Обади се и поръчай