Финландска морска дървена къща

2 август, 2016 | Сподели: |

Прекрасно дървено бижу, кацнало на морския бряг – това е тази финландска дървена къща. Дело е на архитектите, участвали в създаването на Бурж ал Араб – Sigge Arkkitehdit Oy. Мястото е Кустави, югозападна Финландия. Местността е скалиста, с обширна морска панорама на юг.

Планът на архитектите бил да построят дискретна, ниска дървена постройка, която да не пречи на околната природа, а удобно да се сгуши, в наслаждение от горските и морски гледки наоколо.

Площта на дървената морска къща е 132 кв.м. Напълно подходяща е за целогодишно обитание. Разполага и със сауна и покрит гараж. Основният използван материал е финландска дървесина. Отделните предварително изработени дървени елементи са сглобени в чудна, здрава постройка.

дървена

Северните стени са облечени в тъмна дървена ламперия. Те са границата, отвъд която останалите стени, изработени от стъкло, водят директно до морето и горите наоколо. Дългите дървени стрехи дават допълнително убежище. Също от дърво са изработени и щорите, които при нужда пазят къщата от директните слънчеви ласки. Вратите на къщата са плъзгащи и също дървени. Вътрешните и външни пространства са еднакво добре премислени, удобни и панорамни. Вечер, вградено в пода осветление, прибавя допълнителна мистичност към атмосферата на къщата. Задната стена на дома е оцветена в черно в контраст с белите подове. От лиственица са щорите и външните пространства. В интериорът пък, властва брезата, в различни форми. Мебелите са изчистени, модерни, удобни.

Разкошна къща, която е здраво стъпила на околните скали. Изработена изцяло от природа, тя въплъщава хармонията на човека с околната среда. Тази финландска къща е сякаш малка частица гора, преработена, да пасва удобно на хората.

Също създаваме хармония. Идеалната къща, за всеки. Разполагаме с материали, специалисти, опит. Търпение, въображение и професионализъм. Резултатите са прекрасни къщи, дървени или не, с доволни собственици. Станете част от тях.

Източник и снимки: www.miesarch.com/Обади се и поръчай