Естествен под от дървени шпунтови дъски - добро решение за всеки дом | MKM БГ ГРУП

Естествен под от дървени шпунтови дъски – добро решение за всеки дом

10 юни, 2016 | Сподели: |

От какви материали са се изработвали подовете някога? Дърво. Днес? Отново дървото е водещ материал – в различни разновидности, модификации, то все още е предпочитано за дневните зони на домовете и къщите. Мокрите помещения, кухните, понякога коридорите са превзети от други материали, но дървото е водещо, от древността, до днес и вероятно винаги ще е така.
Защо е толкова предпочитано? Защото изолира, но диша, красиво е, има аромат на природа.

Към тези естествени настилки за под спадат и дървените шпунтови дъски. Дали ще ги изберете за подложка под друга настилка – т.нар. “черен” скрит под, над който ще разположите балатум, мокет или друго; или пък ще ги положите самостоятелно – е по Ваша преценка. На дървото винаги може да се разчита. Особено последните години – обработено с различни препарати за дървесина, масла, лакове, то има още по-дълъг живот при запазване на неизменно високо качество и безупречен външен вид. Освен това – дървото винаги е на мода.

Дървените шпунтови дъски за под се изработват от разнообразни видове дърво – някои по-традиционни, други не чак толкова – тик, венге, махагон, лиственица… Типичен за дървените шпунтови дъски за под е длаба с по-специфична форма от вътрешната страна на дъската, който спомага намаляване напрежението от дървото и вентилацията. Влажността на дървените шпунтови дъски за под е добре да се движи в рамките от 8 до 12 процента. За външна употреба най-подходящи са дървените шпунтови дъски за под от лиственица.

Закрепването е в зависимост от дървесината и повърхността, най-често с лепило и/или самонарезни винтове.

Ако сте се спрели на подобен под, то много добре трябва да подберете размерите на дървените шпунтови дъски, за да не се окажете с повече, по-малко или неподходящ като размер материал.

Предлагаме следните размери:

  • 28х145мм, дължина 3-6 м. (34,23 м2 в м3, 54 уп. шпунт 6 мм)
  • 36х145мм, дължина 3-6 м. (26,62 м2 в м3 , 72 уп. шпунт 6 мм)
  • 26х96мм, дължина 3-6 м. (36,05 м2 в м3 , шпунт 6 мм)
  • 45х145х3-6 м. (20,69 м2 в м3 , 70 уп. шпунт 10 мм)

Дървените шпунтови дъски за под са много добър избор за всеки дом или работно пространство. Те са качествен, естествен продукт с високи естетически показатели.







Call Now ButtonОбади се и поръчай