Профили от пеностъкло

Сподели:

Описание:

Пеностъклото може да се използва за топлоизолация не само на гладки плоски повърхности, но и на тръби, резервоари, колони, кръгли вентилационни тръби и кръгли тръби на комини. С профилните изделия от пеностъкло може да се направи топлоизолация на всеки тип тръби: за отопление, водоснабдяване, вентилация, и много други, при които са необходими безопасни условия на експлоатация, дълъг срок на годност, защита от конденз и корозия. Нашият топлоизолационен материал ще изпълнява своето предназначение еднакво добре във всяка една среда: на открито, под земята и под водата, в горещи и студени помещения, в близост до открит огън, в химически агресивни среди.
Ако Вие сте разположили Вашия отоплителен котел в отделна постройка ( което е твърде разумно, осбено ако това е котел на твърдо гориво ), то Вие трябва да осигурите циркулациата на гореща вода към жилищната сграда и обратно с минимални загуби. От само себе си се разбира, че тръбите ще бъдат положени под земята, където ги очакват подпочвени води, бактерии, гризачи. Нито един друг топлоизолационен материал не може да противостои на толкова агресивна среда и да защити тръбите от корозия. Срокът на годност на нашите защитни „черупки“ и под земята е практически неограничен, а за целия период на експлоатация те не променят своите превъзходни топлоизолационни свойства.
С профили от пеностъкло може да се направи топлоизолация на всеки тип резервоари, както с малки, така и с големи ( даже повече от 6 метра ) диаметри. На резервоари, които ще бъдат вдълбани в земята или ще бъдат изложени директно на слънчевите лъчи, дъжда и снега. Бойлерът за затопляне на вода във фамилната къща, поставен в избеното помещение, няма да се превърне в инкубатор за мишки и буболечки, тъй като те не могат да живеят в пеностъклото.
Особено търсени са топлоизолационните „черупки“ от пеностъкло в промишлеността, където към дълготрайността, простото обслужване по време на експлоатация, химическата устойчивост и пожаробезопасност се предевяват най-високи изисквания. Именно затова на най-възловите места в опасни производства използват за топлоизолация на тръби и резервоари пеностъкло. Военните кораби и подводници, атомните електроцентали, нефто- и газопреработващите предприятия, химическите производства не могат без използването на този уникален материал – пеностъкло и профилните изделия направени от него. А и самото изобретяване на пеностъклото се дължи на тези предприятия с техните най-високи изисквания за сигурност, безопастност и дълготрайност.
Съвременните изисквания за високо качество на живот означават не просто да не замръзнем през зимата, а да живеем пълноценно, комфортно, безопасно, но при това и икономично. Изборът на пеностъкло и изделията от него за топлоизолационен материал е разумен избор, основан на модерна жизнена позиция.
Произвеждат се индивидуално, като се вземат под внимание диаметъра на тръбопроводите, необходимата дебелина на топлоизолационния слой и температурния режим на работа.

Използват се за топлоизолация на:

  • тръби за отопление, за вентилация
  • тръби за водоснабдяване
  • димоходи
  • резервоари

Физико-механични показатели, същите като продукта Пеностъкло ПС

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Обади се и поръчай