Терасна дъска

Сподели:

Терасна дъска – вид дървен матeриал, оригинално и стилно решение при строителството на летни заведения, почивни станции и други конструкции. С нея, както и с декинг дъската се изпълняват подови настилки на открито, а именно на балкони, тераси, кейове, басейни.

Терасната дъска от лиственица е естествен, екологически чист продукт за производството на който се изполва качествен материал. Лиственицата се характеризира не само с естетическа текстура, но и с добра устойчивост на неблагоприятното въздействие на околната среда и на механични повреди. Такъв материал не се нуждае от допълнителна подръжка в процеса на експлоатация, но ние препоръчваме дъската за тераси да се обработи, за да съхрани красивия си външен вид.

Терасна дъска се произвежда също от екзотични породи дървесина – тик, венге, мербау и други устойчиви на повишена влажност породи. Освен това, с навлизането на нови технологии, голяма популярност придобива използването на дъска за тераси от ДПК (дървесно – полимерен композит), която, в сравнение с дъската от естествено дърво, притежава както плюсове така и минуси.

В производството на дъски за тераса използват също термодървесина (смърч, бор), която в резултат на специална обработка става устойчива на гниене от влага, на повреди от насекоми (бръмбари) и плесен.

декинг

Твърдостта на дървения материал не е толкова важна при изграждането на подова настилка, но задължително трябва да се взема предвид при монтажа на пътеки и площадки, които ще бъдат подложени на въздействието на големи натоварвания. Гладката повърхност на дъската по–лесно се почиства, а набраздената – предотвратява подхлъзването. За максимално точното вписване на дъската за тераси във вече изградения интериор, ще помогнат специалните масла и лакове, които също така ще защитят дъската от загуба на цвят и гниене. А такъв фактор като степен на пожарна безопасност е особено актуален при строителството на площадки за барбекю, камини и други повърхности, които се намират близо до открит огън.

декинг

Подобни продукти

ПРОДУКТИ

Дистрибутори

Дистрибутори
Обади се и поръчай