Дървената фасадна облицовка - идеален всесезонен кожух за Вашия дом | MKM БГ ГРУП

Дървената фасадна облицовка – идеален всесезонен кожух за Вашия дом

11 август, 2016 | Сподели: |

Външният вид на дома е особено специален и отличителен, когато решите, да го облечете във фасадна облицовка. За разлика от традиционните екстериорни бои и мазилки, облицовките носят една по-различна естетика, която придава на всяка постройка характер и индивидуалност.

Дали ще изберете винилов, метален или друг сайдинг, фасадни панели, имитация на камък или пък естествена облицовка е въпрос на избор и предпочитания. А защо не съчетание от двете? Резултатът може да е повече от здрава и красива фасада.

Естествените облицовки са каменни и дървени. Да облечете дома си в камък обаче, е тежко и скъпо начинание. Дървото от своя страна, е също красив и естествен материал, който е по-достъпен.

Дървените фасадни облицовки са прекрасен избор, за хората, които гонят една по-винтидж естетика, облечена в топли, естествени краски. Възможностите откъм дизайн, цветове, краски са практически неограничени. Модерните материали на пазара и защитните масла, лакове, импрегнатори за тях позволяват защита и дълготрайност на дървото, както и тонирането му в огромен набор багри.

Първият основен вид дървена фасадна облицовка е класическата дървена ламперия. Следват имитацията на дървени греди. После, блокхауса – рендосан дървен материал, който изглежда като кръгли дървени трупи и придава хармоничен винтидж изглед на сградата. Разновидност на дървените фасадни облицовки е и фасадната дъска – планкен, чийто ръбове и в четирите ъгъла са скосени.

Която и разновидност на дървената фасадна облицовка да изберете обаче, добре е да я планират и монтират професионалисти. Те могат най-добре да преценят, какво количество дървена фасадна облицовка е необходимо за Вашия проект, да я поставят по оптимален начин, гарантиращ дългия и живот и красив външен вид. Всеки занаят има свои тънкости, с които най-добре запознати са хората, които всекидневно работят с даден материал. Доверете се на нашите специалисти – съвети, ноу-хау, опит, търпение, професионализъм. Краен резултат – доволен клиент с прекрасна дървена фасадна облицовка.







Call Now ButtonОбади се и поръчай