Декоративното езерце – прекрасен кът за всеки двор, на ниска цена

5 май, 2016 | Сподели: |

Декоративното езерце е задължителен елемент от градината и двора на всеки дом. То е мястото, където отивате да послушате водата, край което разполагате любимите си градински мебели и не на последно място, най-любимото на децата – особено ако си има симпатични обитатели. Декоративното езерце, наред с повечето неща в градината Ви, се грижи и за външния, и за вътрешния „АЗ“. Работейки в градината държите във форма своя часовник и останалите чаркове, а умът Ви отпочива, потънал в блажено безстресно състояние.

x-homes-getaway5

Мислите си, че декоративното езерце е скъпа екстра на баснословна цена? Ами, не. Реалността, както винаги, е малко по-различна. Спокойно можете да си го изработите сами. Трябва само да си приготвите стабилна доза желание, достатъчно ентусиазъм и може би, чифт или два приятелски ръце, които да помогнат в по-пипкавите моменти.

Първата стъпка към декоративното езерце след първоначалния етап на влюбване в него и желание да го притежавате, е изборът на проект. По-мащабният проект, включва повече елементи и е с по-висока крайна цена. Вече се разбрахме – трудът от Вас, така че остава да сметнете само крайната цена на необходимите материали.

Най-важният елемент от всяко едно декоративно езерце, за който си струва да платите по-висока цена за по-високо качество е PVC мембраната за декоративни езера. Тя е точно материала, който се поставя на дъното и по стените на изкопа, с който сте маркирали формата на своето декоративно езерце. Трябва да е абсолютно водонепропусклива, устойчива на стареене, микроорганизми и проникване на корени, както и да е гъвкава, нетоксична, рециклируема и освен всичко това да създава отлични условия за живот на растения и риби. Мислите си, че подобна мембрана би имала много висока цена? Грешите.

После, снабдете се с лопата, речни камъни, дървен материал за мостче и какво ли още не, по пътя си към декоративното езерце в двора. Подробно – тук. Накрая – ще имате чудно място за релакс, създадено на съвсем приемлива цена.Обади се и поръчай