Изкуственото езерце в градината – основни материали

12 май, 2016 | Сподели: |

Изкуственото езерце е необходима част от всеки двор или градина. То е красив кът, който прибавя водата към външното пространство на нашата къща.

Обикновено изкуственото езеро е заобиколено освен с красотите на градината ни и с речни или други камъни и различни подходящи растения.

Най-важното, което Ви трябва, за да пристъпите към изработка на собствено изкуствено езерце, са ентусиазъм, идея и качествени материали. Е, няколко помощника няма да са излишни.

Оттук нататък, е време за снабдяване с необходимите материали и същинска работа. Изкуствените езера в градината са различни модели. Всеки отделен вид пък, изисква определена поддръжка и допълнителни материали.

like1

Основното и винаги необходимо обаче за изграждане на декоративно езеро с гъвкава (т.е. не отлята) основа, е или PVC мембрана за декоративни езерца, или бутилкаучукова гума, която се използва за по-дълбоки водоеми. Имайте предвид, че тези материали са рулонни и поради това имат определена ширина. Съединяват се с помощта на специално лепило или запояващо устройство. Не забравяйте да почистите изкопа, който сте направили за своето изкуствено езерце в градината, от камъни, корени, неравности и изобщо, всичко, което може да деформира или пробие материала.

Добре е да сложите геотекстил под гъвкавата основа на вашето декоративно езеро в градината.
Оттук нататък, в зависимост от типа езерце, което сте избрали, трябва да се снабдите с филтър за езеро, помпа за фонтан, UV лампа, различни препарати за почистване и поддръжка. Ако не сте убедени, че можете да се справите сами, даже и с помощ от приятел, винаги можете да извикате професионалисти на помощ, които да Ви отменят в изграждането на оазиса в градината. Не забравяйте, че трябва да се снабдите и с подходящи камъни, с които да покриете външните ръбове на материала, с който сте покрили изкуственото езерце в градината си.

Ако желаете, в зависимост от дълбочината на езерцето, можете да го заселите с различни растения или пък риби.Обади се и поръчай